Американската компания SpaceX планира да изведе в орбита поредната група 58

...
Американската компания SpaceX планира да изведе в орбита поредната група 58
Коментари Харесай

SpaceX ще изстреля 58 нови спътника от системата Старлинк

Американската компания SpaceX планира да изведе в орбита следващата група 58 дребни спътници от системата " Старлинк " и три апарата на компанията " Планет лабс ", осведоми ТАСС, базирайки се на известие на компанията в Twitter.

Планира се изстрелването да стане на следващия ден, в 12:21 часа българско време, с ракетата-носител " Фалкон-9 ", използвана два пъти за снабдяване на товари за Международната галактическа станция.

Микроспътниците " Планет лабс " са оборудвани с портативни телескопи и камери с висока резолюция. Тяхното предопределение е да изследват повърхността на Земята от орбита.

Мрежата " Старлинк " е предопределена да обезпечи достъп до високоскоростен интернет за консуматори от цялата планета. За задачата в околоземна орбита се извеждат огромен брой дребни спътници (с тегло до 500 кг). Те ще обезпечават интернет връзка със скорост 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5Джи (5G).

По оценки на компанията SpaceX в орбита ще бъдат изведени общо 11 000 спътника, като стартирането им в употреба ще коства към 10 милиарда $. Първите 60 спътника бяха изведени в орбита през май 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР